ALLERGIAMENTES OTTHON

Miután családunk minden tagját megkóstolta az allergia valamely formája házalakításra kényszerültünk! Az oldal ezt a folyamatot követi végig, lépésről-lépésre, helységről-helyiségre. Várlak titeket, osszuk meg a tapasztalatainkat azokkal, akik hasonló cipőben járnak!

Utolsó kommentek

Címkék

Indavideó

2010.05.30. 14:45 DreamLiner

POLLENHÁBORÚ INDUL!

Kutakodásaim színtere főként az internet volt.

 A magyar oldalak legtöbbje elméleti magyarázatokkal szolgált ugyan, de gyakorlati útmutatással nem. Belefutottam jó pár „mindent gyógyító csodaszereket” ajánló oldalba, valamelyik MLM rendszer képviseletében.

 A legtöbb gyakorlati útmutatással az angol, dán, ausztrál lapok szolgáltak. Úgy tűnik ők sem maradtak ki belőle...

 A túlérzékeny immunreakció, vagy allergia mára tömegeket érint, civilizációs betegség lenne, vagy más oka van? Mindenesetre érdekes volt olvasni, hogy Dániában és Angliában már évekkel ezelőtt elindultak az Egészséges Építkezés projektek. Melynek jegyében elsőként alacsony allergiaszintű házak épültek pl.: az Egyesült Királyságban a National Asthma Campaign keretében már 1994-ben a jövő világa kiállításon megnyitották a nagyközönség számára az első ilyen látogatható házat, amit az allergiamentes kert program előzött meg . Hát igen, kicsit le vagyunk maradva…

Különböző oldalak, különböző megközelítésben, különböző végkövetkeztetésre jutnak. És minél tovább olvastam, annál inkább meggyőződtem róla, hogy a leggyorsabban akkor érünk el eredményt, ha a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt. Gergő allergia tesztje során kiderült, hogy mik azok az allergének, amiket leginkább kerülni kell:

     1.       fűkeverék

2.       korán virágzó fák

3.       penészgomba

4.       Dermatophagoides pteronyssinus: Egy mindenüt előforduló atka fajta, amely      megtalálható a házi porban,

5.       macskaszőr

6.         parlagfű

 

 Nem ringatom magam abban a hiú reményben, hogy 100% allergiamentes házat tudunk kialakítani.

Az otthoni allergének eltűntetése elég ijesztő feladatnak tűnik!

Egyedül a több millió penészgomba spóra, poratkák és pollen ellen?

Harcra fel  (azért húzok egy kesztyűt !)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ház poratka pollen immunreakció


A bejegyzés trackback címe:

https://allergiamentesotthonepul.blog.hu/api/trackback/id/tr712101061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása