ALLERGIAMENTES OTTHON

Miután családunk minden tagját megkóstolta az allergia valamely formája házalakításra kényszerültünk! Az oldal ezt a folyamatot követi végig, lépésről-lépésre, helységről-helyiségre. Várlak titeket, osszuk meg a tapasztalatainkat azokkal, akik hasonló cipőben járnak!

Utolsó kommentek

Címkék

Indavideó

2010.10.31. 09:13 DreamLiner

Ősz vége!

Október vége van , a természet nyugovóra tér, de te még mindig szenvedsz? Nézz körül a lakásban!

Előfordulhat, hogy allergiád hátterében a poratka áll. Nem, nem hiszem, hogy nem takarítasz eleget, sőt lehet, hogy takarítás közben jelennek meg tüneteid!

Próbálj meg hosszútávon tenni tüneteid csillapításáért:

1.      Kerüld lakásodban a porfogókat, a nehezen takarítható tárgyakat. Ilyenek például a vastag, függönyök, pokrócok. Ha ezeket nem tudod eltüntetni a lakásból, akkor mosd őket gyakran, lehetőleg 60 fokos vízzel, amely elpusztítja az atkákat.

2.      Ma már nagyon jó atkamentes matracok vásárolhatóak. Ha nincs módod a matracokat lecserélni, akkor vegyél atkamentes matracvédőt!

3.      Cserélj ágyneműt hetente! Ezeket is 60 fokon érdemes mosni!

4.      Szellőztess gyakran! Így biztosítható a lakás megfelelő páratartalma.

 

  Ha nincsenek tüneteid, de amúgy hajlamos vagy az allergiára, akkor is érdemes ellenőrizned a poratkák gyakoriságát. Erre megfelelő eszköz a gyógyszertárakban megvásárolható. Amennyiben túl magas a koncentráció, még most tégy a poratkák ellen, nehogy allergiád alakuljon ki!

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://allergiamentesotthonepul.blog.hu/api/trackback/id/tr42512439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása