ALLERGIAMENTES OTTHON

Miután családunk minden tagját megkóstolta az allergia valamely formája házalakításra kényszerültünk! Az oldal ezt a folyamatot követi végig, lépésről-lépésre, helységről-helyiségre. Várlak titeket, osszuk meg a tapasztalatainkat azokkal, akik hasonló cipőben járnak!

Utolsó kommentek

Címkék

Indavideó

2010.09.18. 11:35 DreamLiner

Jógával az allergia ellen!

Az allergiás tünetek nem csupán zavaró tényezők az életünkben: jelentősen befolyásolhatják az alvást, a koncentrációs képességet és a napi teendőink végzésének hatékonyságát. Ebből adódóan a tünetek megjelenése könnyen rosszkedvre hangolhatnak bennünket. Az utóbbi időben egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az allergia és az asztma kéz a kézben jár: az asztmás betegek valószínűleg allergiában is szenvednek, illetve, az allergiás tünetekkel küszködőknél nagyobb eséllyel alakul ki az asztma.

Az allergiás időszak beköszöntével némileg módosítsuk a jógagyakorlásunkat, iktassunk be több lecsendesítő ászanát, ezek megkönnyítik a légzést. A rendszeres gyakorlás segíti az allergiás tünetek mérséklését, csökkenhet az immunrendszer pollenekre adott túlzott válaszreakciója.

A fordított testhelyzetek segítik a felső légutak tisztítását, az orrváladék elvezetését, az orrjáratok kiszárítását, lehetővé téve a friss, oxigén-dús vér orrüregbe való eljutását. A Sarvangasana (gyertyaállás), valamint a Halasana (ekepóz) megnyitja az orrjáratokat és biztosítja az arcüreg tisztulását, illetve annak átjárhatóságát.

 

Forrás: Yoga Journal

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://allergiamentesotthonepul.blog.hu/api/trackback/id/tr282512709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása