ALLERGIAMENTES OTTHON

Miután családunk minden tagját megkóstolta az allergia valamely formája házalakításra kényszerültünk! Az oldal ezt a folyamatot követi végig, lépésről-lépésre, helységről-helyiségre. Várlak titeket, osszuk meg a tapasztalatainkat azokkal, akik hasonló cipőben járnak!

Utolsó kommentek

Címkék

Indavideó

2010.10.15. 10:20 DreamLiner

Allergiás megbetegedés jele lehet a horkolás

A gyermekkorban jelentkező horkolás hátterében allergiás megbetegedés állhat, hívja fel figyelmünket egy napjainkban végzett ausztrál vizsgálat.

network.hu

A vizsgálatban résztvevő 219, 5 éves, vagy fiatalabb korú gyermek kivétel nélkül a rhinitis allergica, vagy másnéven szénanátha tüneteitől szenvedett. Ez olyan allergiás reakció, melyet pollen, penészgomba, állatok szőre, vagy poratka válthat ki. Jellemző tünetei a tüsszögés, orrfolyás, köhögés, a szemek viszketése, könnyezése.


 Az American College of Allergy, Asthma and Immunology szervezet becslései szerint az amerikai lakosság mintegy 20 százaléka szenved a kellemetlen tünetektől.

Az ausztrál vizsgálat 213 szénanáthás résztvevőnél állapította meg, hogy időnként horkol. Családjuk elmondása alapján a gyermekek 60 %-a horkolt legalább hetente egyszer, 26 %-uk pedig heti három alkalomnál is többször.

A horkolás más, súlyosabb betegségek, légzési problémák – például alvási apnoe - jelzője is lehet, jelentkezése tehát ilyen értelemben hasznos. A felnőttkorban jelentkező horkolást többnyire anatómiai problémák, vagy elhízás okozzák.

A gyermekek körében azonban, ahogyan azt már korábbi vizsgálatok is igazolták, a horkolás allergiás megbetegedés, a légutak gyulladásos állapotának következtében jelentkezhet. A vizsgálat eredményei remélhetőleg hozzásegítik a kezelőorvosokat a gyermekkorban jelentkező horkolás okainak pontos felderítéséhez.

Forrás: www.csaladinet.hu

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://allergiamentesotthonepul.blog.hu/api/trackback/id/tr672512547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása